Chokladaskar till jul - Julklapp till Personal och Företag

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

Se vårt smakfulla utbud HÄR!

Chokladaskar till jul – Julklappar till Personal och Företag

Chokladaskar till jul är en riktig klassiker. Vi på Johanssons Delikatesser & Företagsgåvor är mycket stolta över vårt julsortiment av högkvalitativa belgiska chokladaskar. Även andra kända varumärken kan ni finna hos oss. Flera av chokladaskarna till jul är färdiginslagna andra är så snygga att vi valt att sälja dem som de är. Om ni dock ända önskar få dessa askar av julchoklad inslagna och vi få tiden på oss går det att fixa. Kontakta oss för mer information på info@smakfullreklam.se. De minsta chokladaskarna ligger på 250 gram och de största på 1000 gram.

Belgisk choklad ”Världen bästa choklad”

Belgisk choklad anses av många som ”Världen bästa choklad” och vi är beredda att hålla med. Det som gör chokladen så exklusiv är att man använder speciellt utvalda kakaobönor vilka även mals efter speciellt utvalda metoder samt användningen av riktigt kakaofett. Vi på Johanssons har sålt Belgisk choklad sedan 2003. Johanssons chokladaskar till jul är noga utvalda och askarna skall inte bara se bra ut, utan skall även innehålla choklad av allra bästa sort. Julchoklad från Johanssons är ett säkert kort om man vill önska en riktigt God Jul. Mer fakta och historik om belgisk choklad finner ni längre ner på sidan

Att tänka på när ni beställer chokladaskar till jul

Var ute i god tid. Lagret är begränsat och många av askarna brukar ta slut långt innan julafton. Det tar också tid att leverera chokladaskarna till er, ca 5 arbetsdagar. Så även om en chokladask finns kvar på hemsidan så kan den vara slut. Vi återkommer då alltid med besked om detta till er.

Vi har valt att inte sälja askarna styckvis utan i hela förpackningar. Detta har vi valt för att snabbare kunna leverera ut till kunderna samt hålla nere kostnaderna. Antalet askar redovisas som ”Minsta order” för respektive chokladask. Önskar ni beställa flera askar så säljs de enligt stafflingen för respektive ask.

Vid totalt ordervärde i varukorgen under 2 500 kronor (exklusive moms och frakt) tillkommer en administrationsavgift på 300 kronor.

Gör nu julen lite godare för era medarbetare och kunder med chokladaskar till jul från Johanssons Delikatesser & Företagsgåvor. Se vårt smakfulla utbud HÄR!

Lite historisk fakta om choklad och framförallt belgisk choklad.

Genom åren har Belgien blivit allt mer kända för sin fantastiska choklad. De belgiska chokladpralinerna kan man köpa var som helst i hela Belgien, men även på många andra ställen i världen. Det som gör den belgiska chokladen så populär är att man använda speciellt utvalda kakaobönor vilka även mals efter speciellt utvalda metoder samt användningen av riktigt kakaofett.

Runt 1700-talet blev choklad, och kakaobönan populärt i Belgien. Det är förhållandevis sent om man jämför med Italien, Frankrike och Spanien. Innan chokladen hade spridit sig till Spanien användes den bara som en kryddad dryck för krigare. Människorna i Spanien tyckte mycket om drycken, men för att göra den sötare och mildare tillsatte man vanilj och rörsocker. På den tiden var choklad bara en modedryck och var reserverad för aristokratin.
För att få tag på choklad var man tvungen att gå till apoteket, vilka var de enda som tillhandahöll det. Inte förrän i mitten av 1800-talet blev choklad en dryck även för barn och ungdomar. Fram till den tiden var den bara till för vuxna.

1900-talet och framåt

Chokladen hade sin riktiga genomslagskraft på 1900-talet mycket tack vare reklam och olika världsutställningar. 1920 inträffade en rejäl chokladboom då levnadsstandarden steg och kakaobönan blev billigare. Man startade då en massproduktion av choklad vilket ledde till att konkurrensen mellan olika märken ökade.
När ransoneringskupongerna under krigstiden avskaffades på 1950-talet steg chokladen på popularitetslistan igen. Nu fanns chokladen överallt. Ett barnkalas utan choklad var helt otänkbart vid denna tid. Man skapade även figurer i choklad både till påsk och jul osv.

Utvecklingen av belgisk choklad

1857 öppnades den första ”farmaceutiska konfektyrhandel” i Bryssel. Mannen som tog tillfället i akt var Jean Neuhaus. Till en början gjorde han sitt godis i källaren. Han gjorde bland annat lakrits som sades vara bra för magbesvär och bittra chokladkakor. Alla produkterna som framställdes var mer likt medicin än konfektyr.
Tillsammans med sin son började han använda sin tid till konfektyr och choklad och de medicinska produkterna ersattes ganska snabbt av godis, frukgele och vaniljchoklad. En tid senare hade butiken dessutom blivit den första och finaste chocolaterie i Bryssel.

När Jeans son dog, övertog hans son Jean Neuhaus junior över den framgångsrika affären. Sin tid använde han till att experimentera och testa nya tekniker vilket till slut ledde till att han kunde lansera den allra första chokladen som var fylld. Chokladen gav han namnet Praline. Detta blev en fantastisk uppfinning för hela chokladbranschen.

Hur man njuter av belgisk choklad

För att njuta av den belgiska chokladen på allra bästa sätt bör man inte bevara den i kylskåpet. Chokladpraliner som är handgjorda ska förvaras rumstempererat. För att njutningen ska bli optimal ska alla sinnen har sin egen roll, syn, doft, hörsel, beröring och smak. Temperaturen på chokladen bör vara 20 grader. Den ska inte vara mjuk eller glansig och inte heller dofta alldeles för sött. När man biter i pralinen första gången ska man höra ett speciellt ljud, ungefär som ”snap”.
Chokladen ska inte, om den ska vara perfekt, vara grynig men den ska däremot smälta på tungan på en gång. Pralinen ska tuggas sakta för att man ska kunna behålla eftersmaken i munnen så länge som möjligt, och på så sätt få en optimal njutning av den.

Beställ era chokladaskar till jul redan idag! imorgon kan de vara slut!

Till toppen